Schoolfotografie

Mijn grote passie is het fotograferen van mensen. Dat merk ik ook bij schoolfotografie. Het is voor mij na 10 jaar ervaring nog steeds  een leuke uitdaging om ook het laatste kind van de dag leuk en authentiek op de foto te krijgen, of om  juist wat extra tijd te nemen om dat verlegen kindje los te krijgen zodat uiteindelijk alle ouders blij zullen zijn met de foto’s. Naast de passie voor het vak, professionaliteit en enthousiasme bij het werken met kinderen, geloven wij bij DV-Fotografie ook in maatwerk voor elke school Het team van DV-fotografie vindt een goede voorbereiding van de fotografiedag(en)  dan ook essentieel. Tijdens een intakegesprek bespreken we dan ook graag met u wat uw wensen zijn met betrekking tot; de planning, het type schoolfoto’s, de kleur van de achtergrond en uiteraard de bestelwijze. Door dit van te voren goed door te spreken bent u verzekert van een geslaagde dag die soepel verloopt.

Werkwijze

In overleg met de school wordt gekozen voor het type achtergrond van de foto’s en of de kinderen staand, zittend of liggend op de foto gaan. Van ieder kind wordt een uitgebreide serie gemaakt, zodat de ouders voldoende keuze hebben. Uiteraard verzorgen wij ook de broer-zus – en de groepsfoto’s.
Wij fotograferen alle kinderen natuurlijk het liefst op de afgesproken dag. Als er veel afwezigen zijn, wordt in overleg met school een terugkomdag gepland.
De foto’s worden individueel (dus niet geautomatiseerd) bewerkt. Op deze manier kunnen eventuele eenmalige onvolkomenheden weggepoetst. Denk daarbij aan een schaafwond, een pleister of een blauwe plek. Dat kost tijd ja, maar het komt de kwaliteit van de foto’s ten goede. En dan pas zijn we tevreden.

Bestelmogelijkheden

De school bepaalt welke bestelmogelijkheid voor hen het meest geschikt is. DV-fotografie heeft 3 bestelmogelijkheden;

Kaartje met login
De ouders/verzorgers krijgen een kaartje met inlog gegevens. Daarmee kunnen de foto’s via onze website bekeken en besteld worden. De verdere afhandeling gebeurt geheel buiten de school om. Betalen kan onder andere met Ideal, Paypal of creditcard.

Bestelenveloppen
De ouders/verzorgers bestellen aan de hand van bestel-enveloppen de foto’s en  rekenen contant af. De foto’s worden via school geleverd (per klas gesorteerd).

Bestelformulier
De ouders/verzorgers bestellen aan de hand van een bestelformulier en vullen hierop de incassomachtiging op de achterzijde in. De foto’s worden via school geleverd. (per klas gesorteerd).

Beveiliging van beeldmateriaal en bestelinformatie

Wij vinden het belangrijk dat de privacy van de leerlingen is gewaarborgd. Bij bestelmogelijkheid 1  zorgen de inloggegevens waarmee de ouders/verzorgers de foto’s kunnen bekijken hiervoor, omdat deze per leerling uniek en persoonlijk is. Daarmee kan alleen naar de foto’s van eigen zoon of dochter gekeken worden. Het staat ouders natuurlijk vrij om de code door te geven aan bijvoorbeeld opa’s en oma’s voor nabestellingen of gewoon om de foto’s te bekijken. Uiteraard zijn de bestel-enveloppen/formulieren  van optie 2 en 3 per leerling persoonlijk.

Maatwerk

Service vinden we net zo belangrijk als maatwerk en houdt niet op na de fotodag(en) op school. De fotodag zelf verdient alle aandacht in planning en uitvoering. De stappen daarna zijn net zo belangrijk. We kunnen de foto’s aanleveren voor het leerlingvolgsysteem. De leerkrachten krijgen hun eigen foto. Zodra de fotodag(en) geweest is zorgen we voor leuke posters op school en na afloop hebben we graag een korte evalutie over het verloop van de schoolfotodag voor het oplossen van eventuele vragen. Als er hulpmoeders zijn vergeten , we die natuurlijk ook niet met een leuk aandenken.

Nabestellingen na de periode die met school is afgesproken zijn altijd mogelijk voor de ouders. Dit kan buiten de school om. Ook al is het na een jaar, wij doen ons de betreffende foto’s te leveren.

DV Fotografie
Caïrostraat 75
3047 BB Rotterdam

06 - 27 180 804
info@dv-fotografie.nl